Moto klub Divje svinje

ponedeljek, 15. julija 2013, avtor Tadej Lesjak

Ime MOTO KLUB DIVJE SVINJE smo dobili po prvotni skupni ideji, ko smo si ob izpolnjevanju prijavnice za Erzberg 2012 izmislili ime teama Divje svinje. Zaradi podobnega značaja divjih svinj in nas voznikov endura (obojni rijemo po zemlji), smo se odločili, da ime obdržimo.

Po pobudi Marka PETELINA smo začeli razmišljati, da bi prav zares ustvarili moto klub, kateri bi pripomogel k boljšemu razvoju tega športa, obenem pa bi nam omogočal večjo prepoznavnost in več priložnosti za skupno druženje. Začeli smo iskali morebitne člane pri "vaških" enduristih in zaradi pozitivnega odziva sklicali ustanovni zbor.

Konec leta 2012 smo v Lovrencu na Pohorju ustanovili društvo Moto Klub Divje svinje, katerega namen je promocija moto športa hard enduro in druženje ter podpora članom, ki se udeležujejo različnih tekmovanj v Sloveniji in v tujini. Z ustanovitvijo kluba smo želeli tudi omejiti nenadzorovano vožnjo v naravnem okolju.

Trenutno je v klub včlanjenih deset članov in dva simpatizerja. Nekateri naši člani vsako leto sodelujejo na tekmovanjih SXCC (Slovenski cross country). Cross country je panoga, pri kateri pride do izraza vzdržljivost in zanesljivost. Tekmovalci morajo v časovnem obdobju, ki je določen za posamezni razred, prevoziti čim več krogov v dveh urah dirke. Cross country postaja najbolj priljubljen in najštevilčnejši moto šport v Sloveniji.

Vidnejši uspehi naših članov so sledeči:

  • Tadej KAUBE je v svoji prvi tekmovalni sezoni leta 2012 osvojil šestkrat prvo mesto in enkrat drugo mesto v razredu – amater. Na pokalnem prvenstvu je tako dosegel skupno 1. mesto v razredu amater. V razredu AMATER lahko nastopijo vozniki, ki do sedaj niso imeli vozniške licence, in vozniki, ki tekmujejo prvič.
  • Marko PETELIN je v sezoni 2012 dosegel skupno 6. mesto v razredu Sport E2. V razredu SPORT tekmujejo vozniki brez licence, oznaka E2 zajema voznike z motorji sledečih karakteristik: od 175 ccm do 250 ccm 2-taktni in od 280 ccm do 450 ccm 4-taktni.


Med večje uspehe štejemo tudi udeležbo treh članov na enem izmed najtežjih hard enduro tekmovanj v svetu, Erzbergrodeo, v kraju Eisenerz, Avstrija, katerega se vsako leto udeleži več kot 2000 voznikov iz celega sveta. V sezoni 2012 je Marko PETELIN postal najvišje uvrščen Slovenec na 132. mestu.

 


Darko ČELOFIGA, SXCC Slovenske Konjice, 2013 – 3. mesto v skupini Sport E3

 


Marko PETELIN, SXCC Slovenske Konjice – 1. mesto v skupini Sport E2

 


ERZBERG XIX – 2013, Tadej KAUBE, Marko PETELIN, Darko ČELOFIGA, Grega ZINRAJH

 


MOTO KLUB DIVJE SVINJE

Planinska cesta 16,
2344, LOVRENC NA POHORJU
E-pošta: info@divjesvinje.si
Spletna stran: www.divjesvinje.si
Predsednik društva: Darko Čelofiga