Mladinski umetniški klub Kreativa

sreda, 12. novembra 2014, avtor MU Kreativa

Mladinski umetniški klub KREATIVA je bil ustanovljen 6.5.2014 kot organizirana skupina posameznikov, ki že nekaj let ustvarjamo in aktivno prispevamo svoje ideje na različnih kulturnih področjih. Naša prizadevanja, ki ciljajo predvsem na populacijo mladih, so se začela pred petimi leti, ko smo v sodelovanju s Klubom študentov Ruš, Selnice in Lovrenca (v nadaljevanju KURS) organizirali glasbeni festival pod imenom Muzikarijada. Od takrat naprej so se zvrstili še mnogi glasbeni večeri, potopisna predavanja in gledališke predstave, katere smo organizirali in/ali soorganizirali kot posamezniki prostovoljci v sodelovanju z že obstoječimi krajevnimi društvi ter institucijami v lokalnem okolju in širši regiji. Najpogosteje smo sodelovali z Odborom za pripravo prazničnih dni občine Lovrenc na Pohorju, z Mariborsko knjižnico, OŠ Lovrenc na Pohorju, s KURS-om ter z mnogimi amaterskimi in tudi akademsko izobraženimi gledališkimi igralci. Zaradi boljše organizacije dela in predvsem večje povezanosti oziroma vključenosti mladih, njihovih idej in predlogov v kulturno dogajanje lokalne skupnosti smo se povezali v klub, imenovan KREATIVA.

Naš osnovni namen je zagotavljati kvalitetno, vsebinsko pestro in predvsem konstantno aktivno ponudbo v domačem kraju, ki bo dolgoročno prinesla tudi večjo prepoznavnost lokalnega okolja na nacionalni in mednarodni ravni. Z rezultati našega dela se želimo predstavljati tudi izven domačega kraja, se povezovati in sodelovati s podobnimi klubi in organizacijami za mlade drugod po Sloveniji ter na ta način izzvati nove ideje, vsebine in ponudbo, ki bo atraktivna za mladino.

Naše prvo srečanje in »brainstorming« se bo začel že naslednjo soboto, 15.11.2014 ob 18.00 pri Maxu. S prireditvami se bomo predstavili še v tem letu, pravi »križarski pohod« pa pripravljamo v letu 2015. Svoje ideje, zamisli, predloge, pohvale in kritike, nam lahko pošljete na naš e-naslov: kreativni.smo@gmail.com. Vse dovolj pogumne kreativce, ki ste pripravljeni tudi na kolektivno, vsebinsko pestro orto akcijo pa vabim, da se nam pridružite v soboto pri Maxu.

V nadaljevanju še nekaj fotografij z letošnje prve uspešno izpeljane prireditve MU Kreativa - Muzikarijade 2014:

Oder je pripravljen title=
Oder je pripravljen
Souled Out v akciji title=
Souled Out v akciji
Barbara & Katja - Souled Out title=
Barbara & Katja - Souled Out
David - Souled Out title=
David - Souled Out
Erik - bivši član Souled Out in ustanovni član MU Kreativa title=
Erik - bivši član Souled Out in ustanovni član MU Kreativa
Klara, Petra, Simon in Andraž - Souled Out title=
Klara, Petra, Simon in Andraž - Souled Out
Tiža - Souled Out title=
Tiža - Souled Out
Žak - Chain of Fools title=
Žak - Chain of Fools
Chain of Fools title=
Chain of Fools
Gino & Band title=
Gino & Band