Simbioz@ - računalniški tečaj

sobota, 21. januarja 2017, avtor Nana Ladinek

V tednu od 9. do 13. januarja 2017 je bilo na podstrešju Osnovne šole Lovrenc na Pohorju precej živahno. Ob 14. uri se je računalniška učilnica napolnila s petnajstimi vedoželjnimi učenci s starostjo nad 50 let. Pridružili so se jim učenci – prostovoljci od 5. do 9. razreda, ki v okviru medgeneracijskega projekta Sadeži družbe izvajajo različne aktivnosti s starostniki. 

Učitelja Andrej in Uroš sta predstavila pisanje in urejanje besedil v Wordu, pošiljanje elektronskih poročil, urejanje in prenos digitalnih fotografij, ustvarjanje profila na Facebooku in raziskovanje njegovih možnosti, zadnji dan pa smo posvetili brskanju po internetu in iskanju koristnih in zabavnih vsebin.

Prostovoljci so v evalvaciji tega tedna povedali, da jih je presenetilo, koliko znanja so imeli posamezniki; pohecali so se, da sedaj veliko vedo tudi o starejših in njihovih vnukih; priznali so, da so se veliko naučili tako o računalniških trikih kot o medsebojnih odnosih in izrazili željo, da bi lahko v takem druženju ponovno sodelovali.

V tem tednu so se stkale pomembne vezi tako v realnem kot virtualnem življenju, saj so na Facebooku prošnje za prijateljstvo deževale v obe smeri.

Več fotografij v galeriji OŠ Lovrenc.

 

 title=
 title=
 title=
 title=