Revija otroških in mladinskih pevskih zborov

sreda, 23. aprila 2014, avtor Zvezdana Remšak, JSKD Ruše; fotografije Foto M, Ruše

V organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dajavnosti oz. Območne izpostave Ruše pod vodstvom Zvezdane Remšak, se je v torek 15. aprila v večnamenski športni dvorani v Lovrencu odvijala revija otroških in mladinskih pevskih zborov z naslovom "Zapojmo pesmi iz torbe".

Pesmi je prepevalo kar 380 otrok iz OŠ Janka Glazerja Ruše, OŠ Selnica ob Dravi in OŠ Lovrenc na Pohorju. Zapeli so trije zborčki vrtcev osnovnih šol, štirje otroški pevski zbori in trije mladinski pevski zbori. Program je povezovala Tjaša Karba in otroci iz posameznega zbora.


MPZ OŠ Lovrenc na Pohorju

Zborovodkinje, ki z veliko mero vztrajnosti in potrpežljivosti pripravljajo zbore na to revijo so pripravile pester in zanimiv program, ki je potekal dobro uro in pol. Iskrene čestitke zborovodkinjam, kot tudi korepetitorkam na klavirju.

Dvorana se je pred prireditvijo napolnila do zadnjega kotička. Potrebno je bilo dodajati stole in klopi. Starši, dedki, babice, tete, strici so prišli nagrajevati svoje otroke, vnuke…z velikim aplavzom. Hvala jim, za vzpodbudo in obisk. Na koncu prireditve je zadonela pesem KO SI SREČEN. Zapeli so jo vsi nastopajoči skupaj z obiskovalci. Vzdušje je bilo zelo prijetno.


OPZ OŠ Lovrenc na Pohorju

Strokovna ocenjevalka revije, gospa Majda Hauptman je povedala, da je bila revija zanimiva in pestra. Zborovodkinjam je v individualnih razgovorih podala svoje mnenje, pohvale in nasvete za delo v bodoče.

Da je bila prireditev izpeljana tako kot mora biti, gre velika zahvala vsem, ki so pomagali pri pripravi prireditve. Predvsem pa OŠ Lovrenc na Pohorju, ravnateljici Mariji Osvald Novak in kolektivu OŠ Lovrenc na Pohorju, občini Lovrenc na Pohorju, Marku Rakovniku in Emilu Vezjaku, PGD Lovrenc na Pohorju. Jože Čučko je poskrbel da je bilo kvalitetno poskrbljeno iz tehnične plati. Še veliko ljudi je pripomoglo da je vse potekalo tako kot mora – HVALA VSEM.
Vtisi, ki so ostali so prijetni in bodo ostali do ponovnega srečanja.


OPZ vrtec OŠ Lovrenc na Pohorju

Dvorana je bila napolnjena do zadnjega kotička title=
Dvorana je bila napolnjena do zadnjega kotička
MPZ OŠ Lovrenc na Pohorju title=
MPZ OŠ Lovrenc na Pohorju
OPZ OŠ Lovrenc na Pohorju title=
OPZ OŠ Lovrenc na Pohorju
OPZ vrtec OŠ Lovrenc na Pohorju title=
OPZ vrtec OŠ Lovrenc na Pohorju