Natečaj za podobe likov iz Jezernikove pravljice

četrtek, 16. aprila 2020, avtor Turistično društvo Lovrenc

Turistično društvo Lovrenc na Pohorju je partner Univerze v Mariboru pri projektu "Navzkrižno trženje v gostinstvu - korak k inovativni ponudbi turistične destinacije Lovrenc na Pohorju", akronim projekta: CROSS-LP. Cilj projekta je popisati celovito turistično ponudbo, pomagati lokalnim ponudnikom, popestriti turistično ponudbo destinacije ter obogatiti turistične izkušnje gostov. Projekt traja od 1. februarja do 30. junija 2020.

Z željo, da bodo naši turistični produkti in ponudba imeli tudi skupno celostno grafično podobo, smo se odločili kot rdečo nit uporabiti našo zgodbo o Jezerniku. V ta namen potrebujemo nove podobe pravljičnih likov. Tukaj pa potrebujemo pomoč vas, občanov, mladine in otrok, da nam pričarate te like v risani podobi.

Kdo pa vse nastopa v pravljici? V pravljici srečamo štiri like, in sicer našega zavetnika Jezernika, njegovega majhnega pomočnika Možuha, gozdarja Smodivnika in njegovo pohlepno ženo Jero. Tako razpisujemo NATEČAJ z naslovom »PODOBE LIKOV IZ JEZERNIKOVE PRAVLJICE«.        

Tehnika: enobarvna risba na gladki beli podlagi s čistimi linijami (tuš, črnilo, flomaster...)

Motiv: liki iz pravljice o Jezerniku

Ker verjamemo, da boste v to delo vložili nekaj časa, pri natečaju razpisujemo tudi simbolično nagrado.

Vaše izdelke pričakujemo do 5. 5. 2020. Pridemo jih iskati na dom. Prosimo le, da nam na mail turizem.lovrenc@gmail.com pošljete fotografijo vaših likovnih izdelkov in vaše kontaktne podatke. To lahko storite tudi preko mobitela, in sicer na telefonsko številko 041 555 363. O morebitnem izboru vas bomo obvestili.

Tudi v primeru vprašanj, smo vam na voljo na zgoraj omenjenih kontaktih.

V Jespi na Lovrenčani si lahko preberete pravljico Jezernik.

Avtorji poslanih del se strinjajo z objavo le-teh in uporabo osebnih podatkov za potrebe promocije projekta oz. za obveščanje o rezultatih natečaja.

V pričakovanju vaših izdelkov, vas lepo pozdravljamo.

Ostanite zdravi.

Turistično društvo

 title=

Priloge: