Lovrenška karateista državna prvaka

ponedeljek, 29. marca 2021, avtor Mateja Bečan, foto Arnold Skuhala

Preteklo soboto, 20. marca 2021, je v Polzeli potekalo državno prvenstvo v karateju. V katah in športnih borbah so se za državne naslove pomerili karateisti v kategoriji članov in veteranov. V članski konkurenci je nastopilo 63 tekmovalcev iz petindvajsetih, v veteranski pa 12 tekmovalcev iz enajstih karate klubov.

Prvenstva so se udeležili tudi člani Karate kluba Lovrenc, ki redno trenirajo pod mentorstvom karate mojstra Arnolda Skuhale IV. DAN. Vsak v svoji kategoriji sta naslov državnih prvakov osvojila Jan Brezočnik in Samo Gross. Prvi v tekmovalni kategoriji borbe +84 kg, drugi pa v kategoriji kategoriji +50 let. Med člani se je v katah pomeril tudi Marcel Britovšek in zasedel 8. mesto. Žensko kategorijo članic v katah je zastopala Tadeja Namestnik, ki pa se žal ni uspela uvrstiti v drugi krog tekmovanja.

Odličen rezultat mladega Jana Brezočnika je vstopna viza na evropsko prvenstvo za člane, ki bo potekalo maja v Poreču, med 11. in 16. julijem pa se bo Jan udeležil tudi Evropskih univerzitetnih iger v Beogradu.

Jan Brezočnik title=
Jan Brezočnik
Samo Gross title=
Samo Gross