Dobrodelni koncert

torek, 24. junija 2014, avtor Nana Ladinek, KO RK Lovrenc na Pohorju

»S pesmijo v preteklost« so nas v petek, 20. 6. 2014, popeljali pevci Me PZ Zvon iz Mute. Mladi po letih in po srcu so pričarali zabaven, nostalgičen in udarniški večer. Predvsem pa so njihovi glasovi ubrano odmevali po avli Osnovne šole in kasneje, še dolgo, v naših ušesih.
Ob prihodu so obiskovalci namesto vstopnine odlagali vrečke, škatle, zabojčke s hrano. Zbrana živila z daljšim rokom uporabnosti bomo prostovoljke Krajevne organizacije Rdečega križa razdelile socialnim upravičencem čez poletje.


Srčno gesto so izvedli delavci Marlesa. Na skupnem pikniku v času koncerta so zbrali denar, poslali predstavnika v nabavo in prispevali tri zaboje prehrambnih izdelkov.


Ob koncu koncerta se je pevovodji in pevcem z majhno pozornostjo zahvalil Leo Čelofiga, pobudnik in organizator dobrodelnega koncerta.


Čeprav bi šolska avla prenesla še kakšnega obiskovalca več, je večer uspel. Vse navzoče je družil duh dobrega dejanja in kulturnega doživetja.

Prostovoljke KO RK Lovrenca na Pohorju se zahvaljujemo mešanemu pevskemu zboru Zvon Muta, občini Lovrenc na Pohorju za dovoljenje izvedbe koncerta in Osnovni šoli Lovrenc na Pohorju za uporabo in pripravo prostora. Cvetličarni Laurena smo hvaležni za estetsko dekoracijo avle, g. Mirku Žvikartu za ozvočenje in Prostovoljnem gasilskemu društvu Lovrenc na Pohorju za varnost in red.

Vsem obiskovalcem s posluhom za sokrajane in tudi tistim, ki so prispevali prehrambene izdelke, sami pa se koncerta niso mogli udeležiti ter g. Leu Čelofigi pa samo še to:


 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=