Uporabniki Dnevnega centra CSD Ruše na Ruški nedelji 2015

sobota, 26. september 2015, avtor Ivica Tomić

Že peto leto zapored, 13. septembra letos, so starejši in mlajši uporabniki Dnevnega centra CSD Ruše sodelovali na tradicionalni Ruški nedelji.
Predstavili so delovanje svojega centra in razstavili vrsto raznolikih izdelkov, nastalih izpod izkušenih, že utrujenih prstov starejših, in ob igrivi otroški domišljiji pri njihovem druženju v dnevnem centru. 

Prijazni uslužbenci, prostovoljci in uporabniki centra so vsem zainteresiranim z veseljem pojasnjevali poslanstvo dnevnega centra in možnosti prostovoljne vključitve vanj.

Veliko mimoidočih je občudovalo ročne izdelke: kvačkane košarice, pletene nogavičke, obeske za ključe iz volnenih cofkov, magnetne grbe vseh treh občin Upravne enote Ruše, valilnice in krmilnice, ki so jih izobesili v sadovnjakih selniške zadruge, zibelke (košare) za kruh, sadje ali steklenice, večje in manjše lesene zaboje, okrasne izdelke iz perlic, gline, das mase in še mnoge druge. 

Poseben interes je bil namenjen lesenim zibelkam (stojalom) za steklenice, ki so jih predstavili tudi uradu župana za protokolarna darila.

Na Ruško nedeljo so se uporabniki omenjenega centra pripravljali že dalj časa. Nazadnje so v petek, 11. 9. 2015, imeli pogovorno skupino, na kateri so obujali spomine še iz časa svoje mladosti na to kulturno-zgodovinsko ruško izročilo.

Naslednjo predstavitev bodo v kratkem imeli v Selnici ob Dravi, kjer bodo na Prazniku jabolk ponovno prikazali zmožnosti ustvarjanja in prijetnega druženja, čeprav v zapoznelih letih.

 title=
 title=
 title=
 title=