Seminar življenja v Duhu

četrtek, 9. marca 2017, avtor Katica Vezjak

Za nami je že drugo srečanje v okviru seminarja Življenje v duhu. Tudi minuli ponedeljek se nas je precej zbralo v kulturnem domu Jožeta Petruna, kjer smo s pesmijo, predavanjem in z delom v delavnicah okušali Božjo besedo. Celotno slavljenje je bilo obogateno z našim petjem, predvsem pa s petjem deklet, ki so si nadele ime »CILKE«. Tokratni gost, duhovnik Zoran Kodela, nas je na svojstven način vodil in nas usmerjal v razmišljanju o odrešenju. Odrešenje je odločitev vsakega posameznika, da stopa po poti dobrega in pravičnega. Je prava izbira in odločitev, da hodimo za Jezusom, ki nas vodi k Očetu. Odrešenje je odmik od zla, je odmik od teme. Odrešenje je luč. Zadovoljni, da smo si tudi v delavnicah lahko podelili izkušnje, smo se poslovili in si obljubili, da se drug drugega spomnimo v molitvi in da se ponovno srečamo prihodnji ponedeljek. Vabljeni tudi vi. Še se nam lahko pridružite.

Tretje srečanje:

V ponedeljek, 13. 3. , je bilo v kulturnem domu ponovno zanimivo in duhovno bogato. Seminar se nadaljuje in udeleženci črpamo moč besede tako od zanimivih gostov, kot od pevcev, ki s pesmijo bogatijo seminar. Večkrat smo pozvani, da prisluhnemo besedilu, ki ga pojemo in o njem tudi razmišljamo. Tokratna gosta, zakonca Ajd, sta nas popeljala k besedam življenja. »Skozi vso zgodovino so preroki govorili ljudstvu, da bo prišel dan, ko bo Gospod zastonj razlil svojega Duha nad vse človeštvo. Tisti, ki se bodo spreobrnili k njemu, bodo prejeli Svetega Duha in se spremenili. Postali bodo novi ljudje in imeli novo življenje.« (Povzeto iz priročnika Seminarji življenja v Duhu). Iz lastnih izkušenj sta zakonca Ajd pričala, kakšna milost je izlitje Svetega Duha, kaj to pomeni in kako se na to pripraviti. Delo v delavnicah je tudi zaradi njune prisotnosti bilo ponovno zanimivo in bogato.
 

Četrto srečanje:

Ali smo se v življenju že zalotili ob misli, da nekomu ne moremo in ne moremo odpustiti? Ravnanje, besede, dejanje…. je bilo tako mučno, mi pa tako prizadeti, da preprosto ne moremo odpustiti. Če je odgovor pritrdilen, potem so bile besede tokratnega gosta, duhovnika Dušana Todoroviča, za vse spodbuda, da se vendarle podamo na pot odpuščanja, saj je to pot k svobodi. Odpuščanje pomeni odpreti pot Božjemu usmiljenju. Odpuščanje pomeni slediti studencu z živo vodo in imeti vero v Boga. On nam zagotavlja, da je vselej z nami, torej tudi takrat, ko smo ranjeni. In če se v veri obračamo nanj, nam zagotavlja: »Tudi jaz vam pravim: Prosite in vam bo dano! Iščite in boste našli! Trkajte in se vam bo odprlo! Kajti vsak, kdor prosi, prejme; in kdor išče najde; in kdor trka, se mu bo odprlo. » (Lk 11, 9 - 11)
 


 

 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=