Otvoritev šolske kuhinje

nedelja, 7. oktobra 2018, avtor Anžej Bečan, foto Mateja Glavica (Foto Javornik)

Po dobrih treh mesecih gradbenih in inštalaterskih del se je končala obnova kuhinje v Osnovni Šoli Lovrenc. S tem se po skoraj petnajstih letih končuje obdobje obnove stavb, od stare šole, novega dela, večnamenske športne dvorane in vrtca. Na prenovo čaka le še kurilnica, kar bo morda izvedeno v okviru občinskega daljinskega ogrevanja na lesno biomaso.

Šolska kuhinja je bila zgrajena leta 1979 kot prizidek stari zgradbi šoli. V njej pripravljajo malice in kosila za šolo, vrtec, zaposlene in občane. Po več letih čakanja na nujno prenovo dotrajane opreme, je sanacija obsegala menjavo vseh inštalacij, gradbeno preureditev 110 m2 prostorov in menjavo skoraj celotne kuhinjske opreme s sodobnimi inox materiali. Izvedena dela izboljšujejo delovne pogoje, funkcionalnost prostorov in kvaliteto priprave prehrane. Vrednost prenove je 450.000 €, od katerih je država prispevala 111.000 €, preostanek pa Občina Lovrenc.

Na petkovi otvoritvi so otroci iz vrtca in šole pripravili prisrčen kulturni program, ravnateljica in župan sta se zahvalila izvajalcem in svojim sodelavcem za pomoč in potrpežljivost, predstavnik izvajalca prenove, podjetja Lesnina MG oprema, pa je orisal potek del. Po prerezu traku so si obiskovalci ogledali nove prostore, kuharji so postregli z okusno enolončnico ter za posladek še s palačinkami, kostanji in jabolčnim sokom iz šolskega sadovnjaka.

Več fotografij na spletni strani Foto Javornik.

 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=