Obletnica delovanja dnevnega centra

ponedeljek, 2. junija 2014, avtor Sabina Šmon

V Medgeneracijskem dnevnem centru Društva Zavetje smo v torek, 27. 5. 2014, praznovali 1. obletnico delovanja in hkrati proslavili Teden vse življenjskega učenja.

V ta namen smo organizirali praznovanje na prostem. Pripravili smo pester kulturni program ob sodelovanju vseh generacij. Predstavili so se uporabniki našega dnevnega centra s pesmijo ob spremljavi harmonike ter z recitirano pesmijo, ki jo je napisala uporabnica dnevnega centra Antonija Lesjak. Sledil je nastop otrok iz Vrtca pri Osnovni šoli Lovrenc na Pohorju z rajalnimi in ljudskimi ples ob spremljavi harmonike in Orfovih inštrumentov. Otroci iz DPM Ruše Cici ustvarjalnih delavnic pa so zapeli pesem Metuljček Cekinček. V goste so prišli tudi člani sekcije DU Ruše »Nikoli ni prepozno«, ki so popestrili veselo vzdušje in skupaj z uporabniki zapeli in zaigrali.

Z nagovori so nas pozdravili še pobudnica in ustanoviteljica Medgeneracijskega dnevnega centra Društva Zavetje v Lovrencu na Pohorju, Irena Kukovec Stajan, župan Občine Lovrenc na Pohorju, Joško Manfreda, predsednica DU Lovrenc na Pohorju, Olga Črešnar, predsednica DU Ruše, Draga Fabjan, ter ravnateljica Osnovne Šole Lovrenc na Pohorju, Marija Osvald Novak.

Kot koordinatorka in povezovalka kulturnega programa sem v kratkem albumu predstavila vse dejavnosti, ki smo jih izvajali v našem centru od ustanovitve do današnjega dne.

Po končanem kulturnem programu je sledila pogostitev s torto. Preživeli smo prelep dan, strnili misli ob uspešnem sodelovanju vseh generacij, predvsem pa uživali v dobri družb in glasbi.

 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=