Občni zbor DU

nedelja, 23. marca 2014, avtor Franc Bečan

V soboto, 22. marca, je imelo društvo upokojencev letni občni zbor. Na njem se je zbralo okoli 130 članov. Ob pogledu na prisotne je nekdo hudomušno dejal: "Večinoma so ženske, moški je le tu in tam kateri. Tako kot v cerkvi!" Torej so ženske najbolj zveste članice.

V začetku smo bili priča prelepemu kulturnemu programu. Razveselil nas je Rene z odličnim igranjem na harmoniko. Otroška folklorna skupina šolarjev je zaigrala in zapela otroško igrico ter zaplesala polko ob Renejevem spremljanju. Marjana in Tončka pa sta uprizorili skeč srečanja zdravnice s hudomušno domačinko. Nasmejali smo se prizorom in lepemu domačemu narečju bolnice "v rožicah".

V uradnem delu občnega zbora smo slišali poročila o delovanju društva in krožkov. Občudovali smo, koliko lepih dogodkov se je zvrstilo tekom leta. Prizadevno vodstvo DU je pripravilo prijetno druženje na občnem zboru, letovanje na morju, jesenski piknik, skupno z otroki iz šole so obiskali starejše in osamljene sokrajane ter se z obiski in darili spomnili tudi Lovrenčanov, ki bivajo v domovih starejših občanov. Hvalevredno je tudi zabavno druženje upokojencev dvakrat tedensko v Prireditvenem centru. Ročnodelski krožek Pikapolonice nadaljuje že nekajletno tradicijo izdelave prav umetniških stvaritev, ki jih je dvakrat razstavil v Lovrencu. Svojih spretnosti učijo tudi šolarje, rade pa gredo na ogled podobnih razstav in izmenjavo izkušenj v druge kraje. Zeliščarski krožek je imel več kot ducat prireditev: razstav, prodaj in dobrodelnih sodelovanj na raznih prireditvah, kjer so se članice, razen z odličnimi zdravilnimi pripravki, izkazale tudi z okusnimi namazi, s pecivom in čaji. Iz poročila športnikov – kegljačev smo izvedeli za številne dosežke, prejete pokale in odlične uvrstitve na domačih in tujih srečanjih kegljačev. O društvenem glasilu Upokojenec je poročal dolgoletni prizadevni urednik Jože Javornik.

Med gosti občnega zbora so bili domači župan, poslanka v parlamentu in predstavniki bližnjih društev. Župan nam je povedal o prizadevanjih občine pri investicijah: prizidku kulturnega doma, gradnji vrtca, obnovi ceste ob Radoljni, gradnji vodovoda in zagotovil, da vodovod ostane v upravljanju naše občine. Dobrodošle so bile tudi informacije o delu upokojencev v parlamentu. Predstavniki drugih društev so pohvalili delo našega društva in navedli priložnosti za stike na področju solidarne dejavnosti in medsebojne pomoči starejših.

Hudomušni uvod Marije Perklič title=
Hudomušni uvod Marije Perklič
Nastop harmonikarja Reneja Črešnarja title=
Nastop harmonikarja Reneja Črešnarja
Polna avla Osnovne šole Lovrenc title=
Polna avla Osnovne šole Lovrenc
Nastop šolske folklorne skupine title=
Nastop šolske folklorne skupine
Skeč o zdravstvenih tegobah title=
Skeč o zdravstvenih tegobah
 title=