Novim lovrenškim spletnim stranem za popotnico

torek, 25. junija 2013, avtor Uredništvo

Nobena skrivnost ni, da uvodnike pišemo šele na koncu, potem ko smo že prišli na cilj in so nam sadovi preteklega dela že znani. Z novimi lovrenškimi spletnimi stranmi se na pot šele podajamo, cilj je pot sama, njen potek pa je odvisen od tistih, ki bodo hodili po njej. Na pot stopamo brez zavez in obvez, brez misli na lastno korist, po njej bomo stopali zaradi notranjega veselja, kolikor kdor hoče, kolikor kdor zmore. Veseli bomo vsakega sopotnika, pa čeprav samo za korak ali dva.

Ne začenjamo kot popolni začetniki, za nami je že nekaj prehojenega, izbrali smo si le novo, predvsem pa svojo pot. Vse, kar se je izkazalo za dobro, bomo ohranili, porodil pa se je kup novih zamisli, še vedno pa ostajamo odprti za vse predloge in pobude. Nove strani smo si zamislili kot spletni časopis, ki bo skušal pokriti čim bolj pestro paleto lovrenške preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Ne želimo pa se omejiti samo na dogajanje v Lovrencu, saj se miselni in dejavni svet Lovrenčanov ne konča na mejah lovrenške občine, temveč sega na mnoga področja, ne samo v krajevnem, temveč tudi v kakšnem drugem smislu. Možnosti za sodelovanje Lovrenčanov in ostalih obiskovalcev teh strani je mnogo, tudi sami se bomo potrudili, da bi se povezali s sorodnimi spletnimi stranmi in tako vpeli Lovrenc v širši tok dogajanja.

Kritično ost pa bodo te strani vendarle imele. Po novem ne več samo v forumu, ampak tudi v kakšnem komentarju. Pravice do izražanja lastnih mnenj in pogledov si ne pustimo vzeti! Če je kdo upal, da bo forum enostavno ugasnil, si je naredil medvedjo uslugo, saj nas je namesto v ubogljivo pasivnost, pognal v gorečo aktivnost. Ne potrebujemo od drugod izstreljenih puščic in nasvetov o primernosti objav v forumu, kajti za to znamo poskrbeti sami. Prav tako ni naš cilj kritizerstvo ali nerganje za vsako ceno, Vendar ne bomo tiho, še naprej bomo opozarjali in skakali v zrak ob nepravilnostih, spodbujali bomo aktivno državljanstvo!

V življenju izbiramo vrsto poti, nekatere so hote samotne, druge spet prekipevajo od vrenja ljudi. Lovrenške spletne strani so smiselne le, če bomo na njih srečevali pisano množico posameznikov, tako popolnih individualistov kot za posel zagretih podjetnikov. Nekaterim je ljubša intima notranjega sveta, drugi se razdajajo v društvih in v delih za »narodov blagor«. Prav vsi, brez izjeme, pa ste vabljeni k sodelovanju in sporočanju vsega tistega, kar želite povedati. Za vas imamo pripravljeno stran, kjer lahko oddate svoj prispevek.

Na novih lovrenških spletnih straneh ni ničesar dokončnega, strani bodo ves čas v nastajanju. Na deblu, ki je sedaj pred vami, bodo sčasoma zrasli novi poganjki. Kako zeleno bo to drevo, pa je odvisno predvsem od vas dragi obiskovalci!