Karate tabor 2014

sobota, 6. september 2014, avtor Mojca Vračko

Leto je naokoli in Karate klub Lovrenc na Pohorju je znova organiziral poletni tabor, že štirinajsti po vrsti. Letos se ga je udeležilo 13 karateistov različne starosti.

Bili smo v hotelu Areh na Pohorju od srede 13. 8. do nedelje 17. 8. Tam nam vsako leto zagotovijo dobre pogoje za vadbo in seveda odlično hrano. V petih dneh smo uspešno naredili več kot 30 ur treninga. Vsako jutro se je začelo ob 7. uri s 45 minutnim kondicijskim treningom in tekom. Štirikrat smo imeli po 3 ure treninga na tatamijih, kjer so nekateri pilili, drugi pa smo se na novo naučili kato Gan Kaku. Našemu trenerju Mišotu nikoli ne zmanjka idej za nove oblike treningov, tako nas je letos presenetil z avtomobilskimi gumami. Dvakrat smo šli s kolesi na pot in skupno prekolesarili 50 km. V megli in dežju smo se pogumno podali na Bellevue, v soboto pa smo startali v sončno dopoldne proti Osankarici in Trem kraljem. Na žalost nas je na pol poti presenetil dež, tako da smo na cilj prispeli utrujeni in blatni a nasmejani do ušes, saj je nam uspelo kljub slabemu vremenu priti do konca. Tabor vsako leto popestrimo s kopanjem v hotelu Bolfenk, letos smo odšli tja kar dvakrat. A tukaj ne gre za lenobno plavanje in namakanje v mehurčkih. Naš trener izkoristi vsako priliko za dober trening, tako smo se pošteno naplavali in ojačali mišice, ki pri treningu na suhem počivajo. Podali smo se tudi na nočni pohod do koče na Cojzarici.

Glede na raznolike aktivnosti je bila nedelja tu, kot bi mignil. Sledilo je pakiranje, pospravljanje, slikanje in poslavljanje ter obljube, da se čez eno leto zopet srečamo. Kot vidite, se na naših taborih ne vrti vse striktno okoli karateja, tako da ste naslednje leto vabljeni tudi vsi ostali, ki bi si želeli med poletjem pretegniti noge in zadihati svež pohorski zrak.
»Oss«

 

V prilogi še prijavnica za nove člane, ki bi se z novim šolskim letom želeli pridružiti treningom karateja ali jui-jitsa.

 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=

Priloge: