Godba na Visu 2015

ponedeljek, 31. avgusta 2015, avtor Mateja Mazgan, Peter Gornjak

Lovrenška gasilska godba na pihala ta teden s številnim spremstvom gostuje pri pobrateni godbi na otoku Visu. Občasno se nam bodo javili s kako fotografijo in opisom dogajanja.

Več slik najdete na Facebook strani Gasilske godbe Lovrenc.

 

nedelja, 30. avgust, slovo

Slovo kot slovo, malo težko a na koncu koncev z veliko zabave. Z domačimi godbeniki smo zagrali nekaj skladb, se nato podali na trajekt, kjer smo nadaljevali z igranjem. Kot ob prihodu, smo igrali izmenično do odhoda trajekta. Ponovno smo na Visu preživeli odlično gostovanje in veselimo se ponovnega srečanja z njimi v Lovrencu januarja 2016.

 

petek, 28. avgusta, nastop v Visu

Danes smo imeli še zadnji koncert in sicer v mestu Vis. Ponovno nas je spremljala folklorna skupina. Zbralo se je mnogo poslušalcev, od domačinov, lokalnih godbenikov do turistov. Ob koncu nastopa je sledila še podelitev daril tako iz naše strani, kot s strani godbe, občine in gasilskega društva iz Visa.

 

četrtek, 27. avgusta, nastop v Komiži

Zvečer ob 21. uri smo imeli koncert v mestu Komiža. Oskar je napovedal skladbe naše godbe ter folklorno skupino. Zbralo se je precej ljudi, ki so z močnim aplavzom pokazali, da jim je bil nastop tako godbe kot folklorne skupine zelo všeč. Po nastopu je sledila pogostitev z viškimi dobrotami.

 

sreda, 26. avgust

Da smo malo popestrili dogajanje v hotelu, smo po večerji zaigrali nekaj skladb. Med publiko pa seveda niso bili le naši spremljevalci, domačini iz Lovrenca, temveč tudi ostali hotelski gosti, ki so bili nad nepričakovanim nastopom pozitivno presenečeni.  

 

ponedeljek, 24. avgust, prihod

Pot je potekala super, igrali smo že na trajektu na poti do Visa ter pol še enkrat na trajektu, ko smo že prispeli v luko. Tam smo igrali mi en komad, enega pa višani v luki. Ob srečanju in pozdravu pa smo zaigrali še skupaj.

 

24. 8., igranje na palubi trajekta title=
24. 8., igranje na palubi trajekta
 title=
 title=
 title=
24. 8., prihod v viško luko title=
24. 8., prihod v viško luko
 title=
 title=
24. 8., skupno igranje z gostitelji title=
24. 8., skupno igranje z gostitelji
 title=
26. 8., nastop v hotelu title=
26. 8., nastop v hotelu
 title=
 title=
27. 8., nastop v Komiži title=
27. 8., nastop v Komiži
 title=
 title=
pridružila se nam je tudi lovrenška folklorna skupina title=
pridružila se nam je tudi lovrenška folklorna skupina
28. 8., nastop v Visu title=
28. 8., nastop v Visu
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
30. 8., slovo title=
30. 8., slovo
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=