Eci, peci, pec

četrtek, 29. marca 2018, avtor Anžej Bečan

Na območnem srečanju otroških folklornih skupin Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti pod naslovom "Eci, peci, pec" se je minulo soboto v športni dvorani v Lovrencu na Pohorju zbralo pet skupin območne izpostave Ruše in dve iz Pesnice. Zanimive in otroško razposajene nastope so spremljali ravnatelji šol, mentorji skupin, številni starši in drugi obiskovalci.

Otroci iz OŠ Janka Glazerja in vrtca Ruše so nastopili s koreografijo »Jakec pa cukre ima«, skupina Jabolko iz OŠ Selnica ob Dravi z »Lej ga, lej ga, jagenjčka« in Koreninice KUD Svoboda Bistrica ob Dravi s plesom »Na planincah«. V Lovrencu na Pohorju delujeta dve folklorni skupini, šolska je nastopila z »Nagajivi in razposajeni otroci«, skupina Jezernik Folklornega društva pa s plesno igro »Igrajmo se Jezernika«. Deklinčke in pojbeki iz OŠ Jarenina so se predstavili z »A spiš?«, Pikapolonice iz OŠ Pesnica pa s plesom »Žulika«.

Nastope preko 150 mladih plesalcev je po strokovni plati spremljala Adriana Gaberščik, ki bo po nastopu ostalih območnih srečanj izbrala skupine, ki se bodo 10. maja predstavile v Selnici ob Dravi na regijskem srečanju otroških folklornih skupin Pomurja in Maribora z okolico.

 
OFS Koreninice KUD Svoboda Bistrica ob Dravi
foto Mediamind d.o.o. title=
OFS Koreninice KUD Svoboda Bistrica ob Dravi foto Mediamind d.o.o.
Polna dvorana obiskovalcev
foto Mediamind d.o.o. title=
Polna dvorana obiskovalcev foto Mediamind d.o.o.
Jakec naš pa cukre ma
foto Waldhütter title=
Jakec naš pa cukre ma foto Waldhütter
OŠ Janka Glazerja in vrtec Ruše
foto Waldhütter title=
OŠ Janka Glazerja in vrtec Ruše foto Waldhütter