Vabljeni na košarkarsko igrišče!

sreda, 13. avgusta 2014, avtor Matevž Šumer

Ob večerih od zgodnje pomladi do pozne jeseni je na košarkarskem igrišču vedno živahno. Včasih se zbere dovolj igralcev, da se igra čez celo igrišče, včasih jih je dovolj le za metanje na en koš. Na Facebooku obstaja celo skupina, v sklopu katere se igralci dogovorijo, ob kateri uri se zberejo.

Pred približno desetimi leti, po prvi preplastitvi košarkarskega igrišča, je tedanji predsednik Košarkarske sekcije DTV Partizan, Leo Čelofiga, organiziral prebarvanje črt in označitve igrišča. Zaradi vremenskih pojavov so črte zbledele, spremenila pa so se tudi košarkarska pravila o merah črte za tri točke in obliki rakete. Meja meta za tri točke se je pomaknila na razdaljo 6,75 m, oblika rakete pa se je iz trapezne spremenila v pravokotno. Tem spremembam je botroval vpliv košarke najmočnejše lige na svetu, lige NBA.


V petek, 8. avgusta 2014, smo se zato že zjutraj zbrali Žiga Zupančič, David Hartman, Matevž Šumer, Domen Petrič, Matic Grušovnik in Leo Čelofiga. Idejo, načrte, barvo in ostali material je priskrbel Leo, vsi ostali pa smo dodali dobro voljo, delovno zagnanost, praktičnost in nekaj ur svojega časa. S kompresorjem smo sčistili asfalt, zmerili in s kredami zarisali novo mere igrišča, ob straneh črte zaščitili s prekrivnim trakom in pričeli z barvanjem, v bistvu s tapkanjem, saj je asfaltna površina za barvanje preveč groba.


Delo smo končali utrujeni, opečeni od sonca, a na svoje delo zelo ponosni.


In to vse zato ker »I feel basketball!«

 

 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=