Slovenska nacionalna stranka

četrtek, 10. maja 2018, avtor Zmago Jelinčič Plemeniti

Najbolj problematična je zagotovo cesta skozi Lovrenc, že zelo dolgo je obljubljeno, da se jo uredi, pa še nič od tega. Gre za državno cesto, zato bo to ena od takojšnjih zahtev SNS. Hkrati ob preplastitvi bi se naj uredila tudi kanalizacija skozi trg in pa pločniki, ki jih sedaj na glavni cesti skozi Lovrenc ni, oziroma so samo na nekaterih delih. Središče Lovrenca je pod spomeniškim varstvom, hiše so stare in so zaradi težkih tovornjakov (ki vozijo les iz gozdov) izpostavljene tresljajem in zaradi tega tudi uničenju (pokanje fasad in podobno). Nujno se bo moralo urediti obvoznico okrog samega strogega centra. Pomembna je povezava z Roglo, vendar pa cesta ni asfaltirana in ni urejena. To je že dolgoletna želja prebivalcev, ki jo bomo postavili med prvenstvene zahteve in rešitve.

Vodovodno omrežje je zastarelo, nekatere cevi naj bi bile še celo azbestne, kar je popoolnoma nedopustno. Voda je velikokrat oporečna, kljub temu da je Lovrenc sredi narave, zato bo tudi to ena od prvih nalog.

Tudi cesta od Ruš do Lovrenca mimo falskih pečin je nevarna, kljub sanaciji (slabi) , ki je bila narejena. Drevesa hitro rastejo in obstaja velika nevarnost, da padejo na cesto skupaj s skalami. Mislim da je to nekaj zadev, ki jih bomo prvenstveno uredili. Za naše ljube Lovrenčane in za Štajersko!

 

Brezplačna predstavitev list in kandidatov na predčasnih volitvah poslancev v Državni zbor RZ v volilnem okraju 7/4 Ruše.