Nova Slovenija - Krščanski demokrati

torek, 22. maja 2018, avtor Miha Žižek

Miha Žižek,

diplomiran varstvoslovec, rojen 19. oktobra 1986, v Mariboru, zaposlen v Univerzitetni knjižnici Maribor. Ker želim biti aktiven državljan, ki s poštenim delom in pozitivno energijo sooblikuje domovino v kateri živimo,  sem se odločil, da bom kandidiral za poslanca državnega zbora na listi NSi. Program Nove Slovenije – krščanski demokrati, je po mnenju strokovnjakov ponovno prepoznan kot najboljši. Skozi ta program so zastavljeni jasni cilji. Slovenijo hočemo pripeljati med 15 najboljših držav na svetu. Pri tem vam dajem zavezo, da se bom še posebej zavzemal, da Vzhodna Slovenija nebo pozabljena s strani centra Slovenije.  

Trije ključni cilji, ki jih v Sloveniji moramo doseči. 

1. Dostopno zdravstvo brez čakalnih vrst

Vsakdo si bo lahko sam izbral zdravnika bodisi v javni zdravstveni mrež, bodisi zasebnika, kjer ne bo čakalnih vrst. Za zdravljenje ne bo potrebno dodatno plačilo, saj ga bo krila zdravstvena zavarovalnica zavarovanca.  

2. Do višjih plač z nižjimi davki

Imamo vedno več ljudi, ki ne morejo dostojno preživeti od svojih plač in pokojnin. Zato bomo znižali davke in omogočili višje plače. Tako ne bomo več delali kar 12 dni za davke in prispevke, ki jih odvajamo od naših mesečnih plač. Ker v NSi mislimo resno, si lahko na naši spletni strani www.nsi.si, izračunate kolikšna bi bila vaša plača, če bo sprejet naš predlog.

3. Pošteno in pravično za vse

Postopki, ki potekajo pred sodišči, ne smejo zastarati. Razvpiti sodni primeri politikov in gospodarstvenikov morajo biti obravnavani hitro in prednostno. Potreben je učinkovit in takojšen odvzem premoženja, pridobljenega s kaznivimi dejanji.

Glavni cilj Nove Slovenije je, da Slovenijo uvrstimo med 15 najboljših držav po kakovosti življenja.

 

 

Brezplačna predstavitev list in kandidatov na predčasnih volitvah poslancev v Državni zbor RZ v volilnem okraju 7/4 Ruše.