Gibanje Zedinjena Slovenija

torek, 22. maja 2018, avtor Domen Igličar

Domen Igličar, kandidat za poslanca v DZ

 

Zakaj volit mene in s tem tudi Gibanje zedinjena Slovenija?

 

Kdo sem?

Sem mlad, razgledan mladenič, ki mu kritično, objektivno razmišljanje ni tuje, vendar redna praksa.

Predvsem, se bom zavzemal za ozaveščanje naših mlajših generacij in s tem spodbuditi njihovo zanimanje za politiko in okolje v katerem živijo. Politika je glavna stvar, ki kroji našo tako sedanjo usodo kot tudi prihodnost.

Danes so žal določene skupine ljudi z lastnimi interesi dosegle, da nobenemu sploh mladim, volitve še manj pa politika niso zanimiva, češ da so vsi isti, da vsi samo kradejo in si polnijo žepe na naš račun. Slednja trditev je res primer današnje politike, zato pa je na mladih da naredimo korenite spremembe in se borimo za to kar je prav.

 

Izkušnje

Še nekaj besed kaj delam. Po poklicu sem ekonomski tehnik in pomočnik vzgojitelja.

Trenutno sem operater CNC strojev, redno službo imam že par let. Prav tako sem delal po Evropi in prepotoval kar nekaj držav, tako da sem spoznal tudi tuje kulture in se od njih nekaj tudi naučil.

Kar hitro sem ugotovil da, vse kar resnično šteje v življenju je pozitivna energija. Zato mi tudi prostovoljstvo ni tuje in ga z velikim veseljem opravljam. Rad imam delo z ljudmi, ter iskanje vsakodnevnih kompromisov. 

Pričarati nekomu nasmeh na obraz ne spremeni sveta, lahko pa tebe.

 

Zakaj Gibanje zedinjena Slovenija? 

1. Zato, ker moramo Slovenci z zedinjenjem nujno preseči vsiljene umetne in škodljive delitve na leve in desne, ki imajo za cilj zgolj spreti slovensko ljudstvo, da mu lahko vladajo izdajalci, prevaranti, bleferji, tatovi in morilci, vdani tujim gospodarjem.

2. Zato, ker je program z imenom Zedinjena Slovenija prvi narodno povezovalni politični program sodobnega slovenskega naroda, ki je bil javno predstavljen že leta 1848, vse do danes pa ni bil  uresničen.

3. Zato, ker želimo živeti v sodobni ter uspešni državi slovenskega naroda in državljanov Slovenije, v Slovenski ljudovladi, resnični vladavini ljudstva – pravdni, družbeno pravični in odgovorni,  solidarni, omikani, zdravi, gospodarsko uspešni in varni Sloveniji.

ZEDINJENI ZMOREMO VSE!

 

Kako se financiramo?

Financiramo se s pomočjo prostovoljnih prispevkov, ali POJEZDE. 

Na dan naših dogodkov, člani in podporniki našega gibanja prinesejo domače dobrote in sokove, tako da denarna pomoč je zaželena, ni pa nujna. Veliko lahko prispevate tudi z prostovoljstvom in prihodom na naše dogodke.

 

Kaj je pojezda?

Pojezda je nastala v času naturalnega gospodarstva, morda že pred fevdalizmom, vendar pred tem ni dokumentirana. Izraz izvira iz jezdenja. Knezi s spremstvom oziroma njihovi pooblaščenci so redno obiskovali svoja ozemlja. Med temi obiski so urejali zadeve povezane s podložniki. Podložniki (tudi svobodnjaki) so morali na kraju samem poskrbeti za vzdrževanje kneza in njegovega spremstva. Tudi naturalne dajatve, ki so se zbirale v ta namen, so dobile ime pojezda. Pojezda se je uporabila na kraju samem in se ni pošiljala na vladarjev dvor.

 

Kje nam lahko sledite?

Spletna stran:  zedinjenaslovenija.si

Facebook: www.facebook.com/Gibanje.Zedinjena.Slovenija

YouTube: Gibanje Zedinjena Slovenija

 

Brezplačna predstavitev list in kandidatov na predčasnih volitvah poslancev v Državni zbor RZ v volilnem okraju 7/4 Ruše.