Zlato za Reneja na državnem prvenstvu

sreda, 10. september 2014, avtor Anita Črešnar

Zadnji avgustovski dan je na Ljubečni potekal že 34. finale Zlate harmonike, tekmovanje v igranju na diatonično harmoniko. Pod budnim očesom in ušesi strokovne komisije, ki so jo sestavljali Tina Bohak, Tomaž Guček in Zmago Štih, je v petih kategorijah nastopilo približno 45 tekmovalcev iz vse Slovenije.

Predtekmovanja letošnje Zlate harmonike Ljubečna so se začela odvijati 1. junija in sicer v Zgornji Besnici, 14. junija v Nazarjah, 21. junija v Marija reki, 28. junija na Babni Gori, 6. julija na Ruški koči in 29. junija v Gorišnici. Najboljši harmonikarji so se uvrstili v polfinalna dela, ki sta se odvila 19. julija v Josipdolu in 3. avgusta na Ljubečni. Na finale 34. Zlate harmonike Ljubečna 2014 se je uvrstilo 11 tekmovalcev v I. kategoriji, 11 tekmovalcev v II. kategoriji, tekmovalec v III. kategoriji, dva tekmovalca v IV. kategoriji in kar 21 tekmovalcev v kategoriji veterani.


Lovrenčan Rene Črešnar se je kot absolutni zmagovalec na pretekmovanju na Ruški koči prebil v finale ter podobno kot že lani, tudi letos osvojil osvojil zlato plaketo.

 

 title=
 title=
 title=