Srčna moč že cveti

torek, 9. junija 2015, avtor Milena Pečnik

Minila je prva sreda v mesecu in lovrenške zeliščarke, ki imamo ime po rastlini z imenom srčna moč, (v teh dneh je že zacvetela - uporabljamo samo korenike, ki jih izkopljemo zgodaj spomladi ali pozno jeseni), smo se ponovno sestale. Nismo se dobile ob 18. uri, kakor je naša navada, ampak v zgodnjem dopoldnevu. Vzrok za to je bil dogovor z gospodom Borutom Cerkveničem, dolgoletnim tabornikom in velikim poznavalcem narave in predvsem zdravilnih rastlin. Na spomladanskem predavanju smo izrazile željo, da bi nam posredoval tudi del svojega praktičnega znanja. Pristal je in korist je bila obojestranska: me smo izvedele veliko novega, on pa je videl lepote našega kraja, v katerem sicer ni bil prvič, običajno ga je spoznaval le v predavalnicah.

Tokrat smo se odpeljali na Rdeči breg. Veliko smo našli uporabnega, zdravilnega, dišečega, okusnega, … in nekaj za pokušino tudi nabrali. Uživali smo v lepem razgledu, dišeči naravi in zvokih ptic, čričkov, čebel, čmrljev, … .

Vrnili smo se v Prireditveni center, kjer smo z odkrivanjem skrivnosti nadaljevali, pa tudi zapisali smo si nekaj napotkov in opažanj. Pripravili smo nekaj okusnih namazov, spekli zelišča z jajci in bile navdušene nad praženimi zelišči.

Vse smo bile mnenja, da sta bila oba dela druženja zaniva in poučna, rezultati pa dobrega okusa. G. Cerkvenič pa je obljubil, da še pride.

Zaključile smo z mislimi, da je Lovrenc lep in bogat – le oči je potrebno imeti odprte.

 

 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=