Sprejem balkanske podprvakinje v karateju

torek, 4. junija 2019, avtor Anžej Bečan

Na 24. otroškem balkanskem prvenstvu v karateju, ki je potekalo minuli vikend v bosanski Banjaluki, je Maja-Mari Pisnik, 8-letna članica Karate kluba Lovrenc dosegla izjemen uspeh - postala je podprvakinja v katah v kategoriji deklice 8 let.

Na prvenstvu je nastopilo skoraj 1000 tekmovalk in tekmovalcev iz desetih držav, od tega 53 mladih tekmovalcev Karate zveze Slovenije. Gre za tekmovanje najvišjega ranga v karateju za otroke starosti do 14. let. Maja-Mari se je na prvenstvo uvrstila kot ena izmed štirih najboljših v svojih kategoriji v Sloveniji, na nastop se je pripravljala s kolegi v lovrenškem klubu pod vodstvom trenerja Arnolda Miše Skuhale in preostalo reprezentanco na večkratnih pripravah v Velenju. Da gre za velik uspeh pove tudi podatek, da je slovenska reprezentanca osvojila v katah dve srebrni (eno od teh Maja-Mari Pisnik, drugo Grega Zbil iz KK Kozjansko v kategoriji dečki 11 let) ter dve bronasti, v borbah pa dve srebrni in tri bronaste.

V ponedeljek zvečer je klub podprvakinji pripravil sprejem pri Jelenčku, ki so se ga poleg ravnateljice Marije Osvald Novak, Majine razredničarke Marte Kovačec in župana Marka Rakovnika udeležili klubski kolegi, sorodniki in številni Lovrenčani.

 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=