Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje na Rakitni - SPOT 2015

nedelja, 7. junija 2015, avtor Estera Paradiž

Predzadnji majski vikend smo se s srednješolsko ekipo odpravili na državno tekmovanje iz orientacije. Na tekmovanje smo se pripravljali enkrat tedensko čez celo leto. Udeležili smo se tudi treh področnih tekmovanj na katerih smo dosegli zelo dobre rezultate in si s tem pridobili možnost udeležbe na državnem tekmovanju.

Državno tekmovanje je potekalo dva dni, tekmovalci so se pomerili v treh tekmam, reševali so teste na področju planinske šole in dodatnega gradiva. Na sami poti so reševali praktične naloge, kot so vozli, prva pomoč, vrhovi in rožice.

Lovrenčani smo se tekmovanja udeležili s srednješolci. Ekipo Frocovje so sestavljali Miha Črešnar, Matic Lampreht, Lukas Podlesnik in Marcel Mumel. V soboto smo se zdgodaj zjutraj podali na pot in takoj po prihodu nas je čakala prva tekma. Kljub dežju in razmočenemu terenu so naši pubeci našli vse točke ter se vrnili nazaj z nasmehom na obrazu in novo frizuro.


Sledil je počitek in ponovitev znanja iz tem planinske šole ter dodatnega gradiva. Pozno popoldne smo reševali teste in po večerji je sledila še nočna tekma.
Po nočni tekmi smo imeli polnočno malico in nato šli spat. Spali smo v mladinskem zdravilišču Rakitna, kjer so nam odstopili igralnice in hodnike. Bilo je toplo a malo neudobno. Zjutraj smo hoteli preslišati budilke in prespati zajtrk a nam niso dovolili. Kar hitro smo morali na pot, saj je bila pred nami še zadnja odločilna tekma.


Na cilju nas je čakal topel čaj in prigrizki. Med čakanjem na rezultate in podelitev smo se zabavali, delali »selfije« in počivali.


Naši pubeci so v dveh dneh skupaj pretekli okoli 40km, našli 30 kontrolnih točk, odlično rešili teste planinske šole, orientacije in dodatnega gradiva, bili zelo uspešni v reševanju praktičnih nalog in za las ušli pokalu (ki jih sploh ni bilo ?) ter osvojili odlično 4. mesto na državnem tekmovanju iz planinske orientacije.

Za konec pa še skupinska fotografija s ponosno mentorico Estero Paradiž.


 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=