Razigrane poletne počitnice 2015 v Dnevnem centru CSD Ruše

petek, 17. julija 2015, avtor Ivica Tomić, DC CSD Ruše

JAZ ZMOREM!

Piknik, plavanje, kiparjenje, plezanje, jahanje, …

Za popestritev poletnih počitnic so se otroci iz Lovrenca na Pohorju, Ruš, in Selnice ob Dravi, proti koncu drugega julijskega tedna, zbrali pred telovadnico Gozdnega gospodarstva v Lovrencu na Pohorju. Ko so si nadeli varnostne pasove, je prišel čas, da pokažejo svojo zmogljivost, vztrajnost in pogum. Drug za drugim so se preizkusili v plezanju in marsikdo je premagal strah pred tem težkim športom.

Plezalna izkušnja je vse obogatila, jim pokazala, da zmorejo in jih napolnila s ponosom. Dvignila je njihovo samozavest, in jim tudi pokazala, da moraš včasih, kljub temu, da je težko, vztrajati, da prideš do cilja.

Že pred tem, na samem začetku počitnic, so mladi in starejši iz dnevnega centra CSD Ruše na tretjem medgeneracijskem pikniku na Bezeni na športnem igrišču pri Domu krajanov najprej izmenjali nekaj »življenjskih« izkušenj, nato pa se pomerili v raznih družabnih in športnih igrah.

Sledilo je čofotanje v ruškem bazenu. Nasmejanih lic in popolnoma brez skrbi so se zjutraj zbrali in se odpravili dogodivščinam naproti. Dopoldneve so preživljali aktivno, v vodnih radostih so se družili, zabavali in popolnoma pozabili na težavne šolske dni, ki so pred kratkim še zapolnjevale dopoldneve šolarjev.

Na bazenu jim je bilo prijetno. Poskrbljeno je bilo tudi za malico. Urice druženja so se kar prehitro končale. Med nekaterimi so se stkale nove prijateljske vezi, ki se bodo skozi nadaljnja srečanja samo še krepile..

Konec prvega počitniškega tedna so ponovno izkoristili za medgeneracijsko druženje. V dopoldanskem času so se starejši in mlajši uporabniki DC CSD Ruše zbrali na kiparski delavnici, kjer so gnetli in oblikovali glino. Oboji, starejši in mlajši, so z uporabo domišljije oblikovali različne glinene umetnine.

Aktivne počitnice v dnevnem centru za otroke in mladostnike nadaljujejo z obiskom ene izmed lovrenških kmetij. Tam bodo začutili toplino konjev, jih zajahali in odjezdili po obronkih bližnjih lovrenških obronkov.

Sledijo športne igre, ustvarjalne delavnice in družabne igre v prostorih ali neposredni bližini dnevnega centra.

 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=