Računalniški tečaj Simbioza

ponedeljek, 12. februarja 2018, avtor Anžej Bečan, foto Nana Ladinek

Zadnji teden v januarju so v Osnovni šoli Lovrenc na Pohorju v okviru projekta Simbioza šola izvedli brezplačen računalniški tečaj za starejše, ki so ga izvedli učitelji ob pomoči mladih prostovoljcev.

V štirih popoldnevih v šolski računalniški učilnici so učitelji Petra Krivc, Nana Ladinek in Andrej Čokl predstavili svetovni splet, digitalno fotografijo, socialna omrežja s poudarkom na facebooku in svet mobilne tehnologije. Tečaja se je udeležilo dvanajst starejši občanov z različnim predznanjem računalništva. Pri izvedbi je sodelovalo prav toliko učencev prostovoljcev, ki so po besedah šolske koordinatorice projekta Nane Ladinek z veliko vnemo, vljudnostjo in potrpežljivostjo pomagali pri izvedbi vsakodnevnega učnega programa. S skupnimi močmi so se mentorji in učenci trudili odgovoriti na vprašanja, rešiti težave in poučiti starejše o sodobnih temah. Ob zaključku tečaja so udeleženci dobili priznanje za trud in naučene veščine.

Osnovna šola Lovrenc v projektu Simbioza sodeluje že od začetka leta 2011, ko so na pobudo istoimenskega socialnega podjetja po celotni Sloveniji pričeli z vzpodbujanjem medgeneracijskega sodelovanja, prostovoljstva in vseživljenjskega življenja. Danes sodeluje še preko sto šol, ki vsako leto brezplačno izobražuje več tisoč udeležencev in z mladimi prostovoljci krepi medgeneracijske vezi.

 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=