Poučni izlet Pikapolonic

sobota, 23. maja 2015, avtor Milena Pečnik

Saj vsi poznate "Pikapolonice", ženske – tudi mlajše, ki imajo zelo spretne prste in ogromno volje, da spravijo skupaj umetnine, ki jih občudujemo vsi, ki vemo, kaj pomeni ROČNO DELO.
Bila sem z njimi na izobraževalnem izletu in se tudi sama nekaj naučila.

Res je bil to "izobraževalni" izlet. Najprej smo se ustavile v Limbušu, pri DU Pekre - Limbuš, kjer so tamkajšnje ročnodelke, imenovane "Spominčice", pripravile letno razstavo. Videlo se je, da so "Pikapolonice" in "Spominčice" prijateljice, da se med seboj redno obiskujejo. Kljub temu pa so imele na razstavi stvari, ki jih naše gospe še niso poznale. Stekla je izmenjava besed ter drobnarij in verjamem da bo naša lovrenška razstava ponovno bogatejša.
Pot nas je iz Limbuša vodila na Vransko. Tamkajšnje pridne in spretne gospe, članice DU Vransko, so se poimenovale "Snežinke". Kar nekaj snežink smo videle: podstavke, pladnje, obeske za verižice...

Na razstavi so gostile tudi prijateljice iz Trsta in okolice. Pri njihovih izdelkih je bilo videti tudi uporabo materialov, ki jih v naših koncih ne poznamo in spet je beseda dala besedo, zato verjamem, da bo kmalu tudi na naših razstavah kakšen italijanski material.Z zanimanjem in strokovno so opazovale razstavljene umetnine in z gostiteljicami klepetale tako, da nisem vsega razumela. Uporabljale so strokovne izraze, ki jih jaz ne poznam. Lepo je bilo videti zavzetost, zanimanje in vedoželjnost.

Po razstavi je sledilo kosilo. Tudi tam je bilo videti kako jih zanimajo zavese, prtički in serviete. Pa naj še kdo reče, da to ni bil izobraževalni izlet.
Bilo je lepo. Hvala, da ste me vzele s seboj!

 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=