Plesno-pripovedna predstava Med nebom in zemljo

torek, 29. januarja 2019, avtor Mateja Bečan, foto Aljoša Šumer

Minulo soboto so članice Društva Habibah iz Lovrenca na Pohorju, že sedmič od leta 2010 odkar društvo deluje, izvedle plesno-pripovedno predstavo orientalskega plesa.

Habibe, kot se same pogovorno poimenujejo, so navdušeno občinstvo pod strokovnim vodstvom Ljiljane Žnidarič popeljale v skrivnostni svet Orienta. Četudi v okrnjeni sestavi, so plesalke ob arabski pa tudi domači pop glasbi izvedle plesne zgodbe, ki so jih prevevale ženska energija, čutnost in šarm. Plesna predstava je bila tudi prava paša za oči. Plesalke so za vsak nov prihod na oder izbrale drugačne plesne kostume.

»Med nebom in zemljo« pa sta zaplesali in navdušili še dve gostujoči skupini. Pod mentorstvom Sare Klančnik razigrane Metuljčice iz KUD Bezena in Biseri Orienta iz Maribora, pod vodstvom orientalske plesalke Anite Sokolov.

Edini sodelujoči moški je bil Peter Sgerm, ki zmeraj v drugačni vlogi z dekleti pogosto sodeluje na predstavah. Enkrat kot potujoči trgovec, drugič kot sultan, tokrat pa kot modrec, ki razmišlja o smislu bivanja, lepoti, trpljenju in minljivosti.

S pevskim vložkom sta prireditev popestrili Barbara Ahej in Mateja Bečan, ki sta ob glasbeni podlagi zapeli dve francoski pesmi.

Več fotografij v Flickr albumu.

 

 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=