Nebesni labirinti na Činžatu

ponedeljek, 10. avgusta 2015, avtor Miha Markovič

Labirinti so bili že od davnine simbol skrivnostnosti življenja in povezanosti človeka z naravnimi zakoni in kozmičnimi ritmi. Njihov nastanek sega v obdobje neolitika, zelo verjetno pa je, da so še veliko starejši in tako pravo in resnično nasledstvo celotnega človeštva.

Labirinti oziroma prostorski obrazci so posebne oblike, ki delujejo na duh in telo tistega, ki hodi skoznje ali jih opazuje.

Labirinta ne smemo enačiti z blodnjakom, ki ima slepe ulice in križišča ter je njegov namen, da se v njem izgubljamo. Labirint ima po definiciji eno pot, ki menjava smer in vijuga ter nas vodi do središča. V središču se obrnemo in se po isti poti vrnemo do izhoda. Vhod je istočasno tudi izhod.


Labirint občutkov

V sklopu Nebesnih labirintov je zasnovanih devet labirintov, izmed katerih vsak deluje na določeno področje človekovega življenja. Labirint moči, občutkov, energije, povezanosti, modrosti, ljubezni in ustvarjalnosti, življenja in smrti, preobrazbe, svobode.

Labirinti pa imajo tudi drugačna imena, tista, ki jih povezujejo s prastarim znanjem o kozmičnih ritmih. Po vrsti si sledijo: Sončev, Mesečev, Marsov, Merkurjev, Jupitrov, Venerin, Saturnov labirint, Labirint severnega mesečevega vozla in Labirint južnega mesečevega vozla.

Labirinti nam lahko služijo za sproščen sprehod, bujenje naših notranjih potencialov, prebujanje energije in inteligence ter vplivajo na razvoj kolektivne zavesti.


Na Činžatu na Kmetiji sožitja (Činžat 25) gradimo deželo labirintov. Trenutno so zgrajeni štirje labirinti. Jeseni 2013 smo zgradili Labirint življenja in smrti, v letu 2014 Labirint povezanosti, Labirint občutkov in Labirint moči. Z gradnjo bomo nadaljevali v oktobru in novembru 2015.

Ob vsakem labirintu je postavljena tabla, na kateri je napisano ime labirinta in opis, na katera področja človekovega življenja labirint vpliva.

Začetnik projekta Nebesnih labirintov in avtor knjige Labirinti in njihove skrivnosti je Adrian P. Kezele, ustanovitelj in vodja Duhovne akademije, ki deluje v vasici Badličan v Međimurju na Hrvaškem tik ob meji s Slovenijo.


Prehod skozi Labirint moči

 

Pripis uredništva: prispevek o labirintih na kmetiji Rosande Ulipi na Činžatu je napisal vodja postavitve Miha Markovič, ki se je šolal pri A. Kazeleju. Njegova desna roka je Meri Lončarič, pomaga pa mu še veliko prijateljev. Več o labirintih lahko izveste tudi na blogu Celestial labyrinths.

Jezikovni pregled: Blanka Kovačec

Labirint življenja in smrti title=
Labirint življenja in smrti
Labirint povezanosti title=
Labirint povezanosti
Prehod skozi Labirint moči title=
Prehod skozi Labirint moči
Labirint občutkov title=
Labirint občutkov
 title=