Muca, tista s copati

četrtek, 10. decembra 2015, avtor Mateja Glavica

V majhni vasi so majhne hiše in v vsaki hiši so otroci, ki zvečer, ko ležejo spat, nikoli ne pospravijo svojih copat. Drugo jutro jih iščejo vsepovsod, ampak svojega para copat nikjer ne najdejo. Starši jim svetujejo, naj poiščejo muco, ki je neverjetneje odnesla njihove copate. Otroci se bosih nog odpravijo v gozd, kjer v majhni hiši najdejo muco, na policah pa polno copat. Ampak kaj, ko svojih starih copatkov sploh ne prepoznajo, saj so očiščeni, zakrpani, odtrgani gumbi so ponovno zašiti... Otroci nasmejani odidejo domov, muca pa zadovoljno šiva nove copatke za otroke, da jih pozimi ne bo več zeblo v noge.

Tudi lovrenški otroci so v sredo zvečer skupaj s svojimi starši in starimi starši zasedli prav vsak kotiček kulturnega doma. Velikih oči, odprtih ust in v napetem pričakovanju, kako se bo zgodba na odru končala, so spremljali lutkovno predstavo Muca, tista s copati, ki jo je pripravila Lutkovna skupina Sovice. 

Po lutkovni predstavi pa je v sodelovanju z Mariborsko knjižnico sledila še likovna ustvarjalnica, kjer si je vsak otrok lahko izdelal čisto svoj copat - takšnega puhastega in narejenega po meri, za majhne in velike korake...

 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=