Medgeneracijsko druženje ob dnevu za spremembe in dnevu zemlje 2015

sreda, 15. aprila 2015, avtor Ivica Tomić, DC CSD Ruše

Čeprav se ta vseslovenska akcija imenuje Dan za spremembe, so jo v Dnevnem centru za starejše, ki deluje pod okriljem CSD Ruše in združuje lovrenško, ruško in selniško občino, podaljšali v tedne za spremembe.

Že konec prejšnjega meseca, 28. marca, so v organizaciji ruške občine sodelovali s predstavitvijo izdelkov iz svojih ustvarjalnih delavnic in delavnico izpisovanja imen raznih zelišč na ploščicah iz brezovega lesa.

Prve dni aprila so preživeli v prijetnem druženju s prostovoljci GSKŠ Ruše. Slednji so jim polepšali marsikateri dopoldan z glasbeno delavnico, družabnimi igram, predvsem pa z obilo mladostniškega smeha in zabave.

V petek, 10. aprila, so mladi dijaki, prostovoljci pod vodstvom mentorice Klavdije Podlesnik, starejšim uporabnikom dnevnega centra in varovancem ruške enote VDC Polž pripravili čudovit koncert. Poleg številnih recitalov so solisti in zborovske skupine mladih, ob spremljavi glasbenikov, zapeli nekaj domačih pesmi.

Povabljeni gostje niso bili le poslušalci prekrasnega koncerta. Tako starejši kot gibalno ovirani so mlajšim rodovom prenesli nekaj svojih literarno obarvanih bogatih življenjskih izkušenj. Vsaki, bodisi lepi ali grenki izkušnji, so prisotni pozorno prisluhnili in jo nagradili z burnim aplavzom.

V soboto, 11. aprila, so uporabniki dnevnega centra CSD Ruše na igrišču pred OŠ Janka Glazerja Ruše sodelovali tudi na prireditvi ob Dnevu zemlje. S predstavitvijo svojih izdelkov in z delavnico izpisovanje imen raznih zelišč na ploščicah iz brezovega lesa so otrokom podarili nekaj lesenih vrtnih tablic, ogrlic, spominkov in drugih izdelkov iz svojih ustvarjalnih delavnic.

 

 title=
 title=
 title=
 title=
 title=