Koncert skupine Svetnik

nedelja, 10. aprila 2016, avtor Marko Kocuvan, foto Aljoša Šumer

V soboto zvečer so v kulturnem domu verska skupina Svetnik pripravili koncert s slavljenjem, pričevanjem in sv. mašo. 

Nabito polna dvorana kulturnega doma v Lovrencu, mavrica generacij: mladi in starejši, na odru slavilna skupina Svetnik, v dvorani navdušenje in dvignjene roke, v središču pa Jezus, On, ki je spremenil svet in ga s svojo ljubeznijo in mirom spreminja še danes.

Že ko se je pred enim mesecem načrtoval tokratni večer so bila pričakovanja velika. Navdušenje po seminarju življenja v Duhu je samo po sebi narekovalo, da mora temu slediti še nekaj. Slavilna skupina Svetnik s svojimi pričevanji in modernimi ritmično duhovnimi pesmimi so bili praktično idealna izbira. Že na začetku so poudarili, da njihov namen ni imeti koncert temveč si želijo, da bi skupaj slavili Stvarnika, našega dragega Jezusa. Po nekaj zaigranih avtorskih skladbah sta člana skupine Tadej in Matjaž z navzočimi podelila svoji življenjski zgodbi. Na poti iskanja smisla življenja sta hodila iz zabave v zabavo, alkohol je bil njun zvesti prijatelj, kadila sta travo, poslušala satanistično glasbo heavy metall, Jezusa nista poznala. V določenem trenutku ju je Jezus »vrgel s konja« in odločila sta se, da mu sledita. Matjaž je takrat opravil zakramente, Tadej pa se je ponovno oklenil Božje besede in Jezusa. Vrhunec večera je bila sveta maša in na koncu izpostavitev Rešnjega telesa našega Odrešenika. Maša je bila resnično sveta. G. župnik Damjan jo je daroval resnično s srcem in vso gorečnostjo. Med nagovorom je navzočim osmislil, da je Jezus navzoč povsod in da lahko molimo in sveto mašo obhajamo kjer koli. Ni se nam potrebno ničesar bati. Bog nas je načrtoval že davno in v Njegovem načrtu smo bili točno takšni kakršni smo danes. Nihče od nas ni napaka temveč smo Božja stvaritev. Naredil nas je z vso ljubeznijo. Nikoli nas ne bo zapustil in njegove ljubezni in usmiljenja smo deležni vedno. Še posebej takrat, ko Ga ne slišimo ali trpimo.

V zadnjem delu je g. župnik izpostavil Najsvetejše v monštranci, ki so Ga navzoči počastili s tiho molitvijo in premišljevanjem. »Svetniki« so zaigrali še nekaj »močnih« pesmi, kot so »Posvečeno je«, »Po vodi«, »Stal bom«. Večer je minil hitro in nasmejanih obrazov ter src so se navzoči odpravili proti svojim domovom. Za konec lahko iskreno zapišemo le še »Bogu hvala!«. 

Več fotografij za ogled in prenos najdete na povezavi.

 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=