Kohov pokal 2018

petek, 4. maja 2018, avtor Anžej Bečan

Rekreativci za svoje redno gibanje radi uporabijo stalne trase za trening, ker tako lažje spremljajo napredek ali vzdrževanje kondicije. Lovrenško Rekreativno kulturno društvo IZZIV, ki je nastalo iz nekdanjega kolesarskega društva, je domačinom tudi letos ponudilo poseben izziv, da bi jih še bolj vzpodbudili k zdravemu načinu življenja z rednim gibanjem.

Od začetka aprila do konca avgusta so pohodniki, tekači in kolesarji vabljeni, da se povzpnejo do domačije Koh na Rdečem bregu. Kolesarji bodo iz centra Lovrenca do cilja prevozili skoraj 8 km, od tega zadnje 3 km po makadamu, pohodniki pa dobra dva kilometra in pol po markirani planinski poti preko Kapusa ali po kateri od neoznačenih gozdnih poti. Oboji bodo do Koha morali premagati 350 višinskih metrov vzpona. Pri Kohu se udeleženci vpišejo v knjigo, čez vikend pa se lahko okrepčajo z dobrotami z ekološke kmetije Sadonik.

Konec avgusta bodo ob zaključku neuspešnejšim podelili pokal in priznanja. V letu 2017, ko je bil prvič izveden Kohov pokal, se je h Kohu največkrat povzpel Alojz Gornjak, ki je pot pravil 53 krat s kolesom ali peš, med ženskami pa je na Rdeči breg 27 krat prikolesarila Renata Jelenko.


Podelitev pokala in priznanj za prvo sezono izzivakonec avgusta 2017