Hočem biti svet, vabilo na oratorij 2015

sreda, 27. maja 2015, avtor Marinka Paulič

Projekt oratorij je več dnevni počitniški program za otroke in mladostnike. Nekoč so izraz oratorij uporabljali za prostor, kjer se moli, nam pa danes pomeni veliko več.

Oratorij - to so dnevi veselja, razgibanih dejavnosti, pesmi, igre in tudi krščanskega življenja. Štirje temeljni elementi so izraženi v besedah: šola, dvorišče, dom in župnija. Oratorij je šola, ker nas lahko nauči marsikaj za življenje; je dvorišče, kjer se srečujemo v veselju in razigranosti; je dom, ki sprejema vsakega; in končno, oratorij je župnija, ki uvaja v življenje vere. Za otroke je to dobrodošla sprememba v počitniškem času, za animatorje izziv, da zaslutijo vrednoto zastonjskega darovanja, da vzljubijo mlajše sokrajane; vsi pa se navadijo skupinskega dela in koristno preživijo del počitnic.

Zgodba za Oratorij 2015 nosi geslo: Hočem biti svet. Glavni junak letošnje zgodbe je Dominik Savio – vesel deček, ki je vedno rad pomagal drugim. Imel je pa en sam cilj, priti v nebesa. Ko je bilo Dominiku 12 let, se je srečal z don Boskom, ki ga je vzel v svoj oratorij v Torinu. Tam je Dominik začutil, da želi postati svet.
Da je Dominik poseben fant, so vedeli vsi fantje v oratoriju, saj ga je Bog obdaroval s posebnimi darovi.

 

Program oratorija v župniji sv. Lovrenca od 25. do 28. junija

:: od četrtka do sobote ::
8.45 ~ Jutranje zbiranje pred cerkvijo
9.00 ~ Začetek oratorija, himna, molitev, pesmi…
9.30 ~ Zgodba; pogovor, kateheza
~ Delo po skupinah
11.00 ~ Delavnice
12.30 ~ Molitev pred jedjo, malica,
Odmor
13.00 ~ Vsakodnevna velika igra,
15.00 ~ zaključna molitev, odhod domov

:: nedelja 28. junij::
9.00 ~ Program za otroke
9.30 ~ Zbiranje pred mašo (starši)
10.00 ~ Zaključna sveta maša
~ Po sv. maši razstava izdelkov in pogostitev
 

Prijave

V Lovrencu smo se ponovno zbrali animatorji, tokrat pod vodstvom g. župnika Damjana Mlinariča. Zahvaljujemo se Vam, da nam boste v času oratorija zaupali svoje otroke. Potrudili se bomo, da bo vaš otrok varno in veselo preživel nekaj dni počitnic v naši župniji.

Da bodo priprave in organizacija na oratorij že v tednih pred začetkom dobro potekale, Vas prosimo, da najprej spodbudite svoje otroke k udeležbi in potrdite udeležbo vašega otroka na oratoriju s pisno prijavo najpozneje do nedelje 7. junija 2015. Prijavnico oddate v župnišču. Vabljeni so osnovnošolski otroci, ob dobrem spremstvu pa tudi mlajši.

Prispevek za oratorij znaša 10 evrov. V to je vključeno: vsakodnevna malica, pripomočki za delavnice in igre, oratorijska kapa in druge stvari. Prispevek poravnate ob oddaji prijavnice.

Dragi starši, kadar imate čas nas lahko obiščete, na poseben način pa ste vabljeni zadnji dan, v nedeljo, 28. junija ob 10.00 na zaključno sveto mašo in prireditev, ki jo bomo z otroci oblikovali posebej za Vas!

Prijavnica in podrobnosti v prilogi.

Priloge: