Državno prvenstvo v fitnesu in bodybuildingu

torek, 5. junija 2018, avtor Anžej Bečan, foto Aljoša Šumer

Lovrenški Fitnes klub Sokoli je v sodelovanju z Občino Lovrenc minulo soboto organiziral državno prvenstvo mednarodne fitnes in bodybuilding zveze IBFF. Zveza združuje okoli 50 držav z vseh koncev sveta, v Sloveniji je članov šest društev in klubov.

Tekmovalke in tekmovalci so nastopili v desetih kategorijah, kjer se ocenjuje po različnih kriterijih, od velikosti, simetrije in definicije mišičevja, do splošnega zdravega atletskega videza, obraznih lastnosti in predstavitvi v različnih pozah na odru. Med nastopajočimi je bil tudi domačin Blaž Strelec, ki je v kategoriji  Mr. Fitnes Model dosegel tretje mesto. Tekmovalci, sodniki in obiskovalci so ob koncu izrekali pohvale za dobro organizacijo in prijetno vzdušje, zato si v prihodnje organizatorji lahko obetajo še kakšno tekmovanje na mednarodnem nivoju.

Fitnes klub Sokoli je bil ustanovljen leta 2013, od leta 2014 naprej pa mu predseduje Tomaž Potočan, ki je bil tudi glavni organizator državnega prvenstva. Člani kluba vsakodnevno trenirajo v novih prostorih, ki jih je v zadnjih letih obnovila Občina Lovrenc s pomočjo donatorjev. Poleg nastopov na bodybuilding tekmovanjih so njihovi člani uspešni tudi v dvigovanju uteži.

Več fotografij na Flickr.

 

 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=
 title=