Časovni trak – novost na naših straneh

petek, 1. novembra 2013, avtor Uredništvo

Ustvarjalci Lovrenčana imamo kup zamisli, kako bi popestrili naše strani. Ena izmed njih se je v teh dneh uresničila. Začenjamo z novo rubriko Časovni trak, v kateri želimo na pregleden način predstaviti pomembnejše dogodke iz lovrenške preteklosti, Za pokušino smo vnesli nekaj dogodkov iz najstarejše zgodovine kraja od prihoda šentpavelskih benediktincev leta 1091 do razpustitve njihovega samostana leta 1782.

Časovni trak se bo sproti dopolnjeval, pri čemer upamo, da nam boste pomagali tudi obiskovalci teh strani. Če so časovno oddaljeni dogodki bolj v domeni zgodovinarjev, pa je dogodkov iz polpretekle dobe toliko, da je pomoč širše skupnosti nujno potrebna. Pomagate nam lahko člani društev, saj sami najbolje veste, kdaj so nastala, kateri so omembe vredni dogodki v njihovem delovanju ... Za primer dajemo vpis Planinskega društva Lovrenc na Pohorju. Pomagate nam lahko tudi vsi tisti, ki ste bili priča kakšnemu dogodku, ali pa se vam je vtisnil v spomin. Sporočilo o dogodku, s kratkim opisom, kateremu lahko dodate tudi slikovni material, nam lahko pošljete preko obrazca v rubriki Kontakt & sodelovanje, ki se nahaja na portalu levo spodaj.

Le z vašo pomočjo bo časovni trak dosegel svoj namen in postal priročno ter uporabno orodje za poznavanje preteklosti našega kraja.

 

S pritiskanjem na gumb "+" ali "-" lahko časovni trak poljubno raztezate ali krčite