Voliti je pravica in dolžnost

petek, 3. oktobra 2014, avtor Katica Vezjak

Voliti = pravica in dolžnost
Voliti prav = zadostiti pravici, razvoju, strpnosti, napredku, enakosti
Voliti = organizirano izražati svojo odločitev o kandidatu

Približuje se dan, ko bomo svojo odločitev ponovno izrazili. Izrabili bomo svojo državljansko pravico in izpolnili svojo dolžnost. Kot krajanka Lovrenca to svojo pravico in dolžnost že vrsto let dosledno izpolnjujem. Odločim se po svojem prepričanju. Prepričanje si oblikujem s pridobivanjem informacij, tako da je moja odločitev argumentirana in da stoji na realnih tleh. Res je tudi, da pri volitvah na državnem nivoju ne pridobivam informacij le v predvolilnem boju, ampak so zame »boj« vsa leta, ko je nekdo na političnem parketu. Tudi pri občinskih volitvah je pri meni tako. Berem med vrsticami, slišim, kar ne vpije do neba in vidim, kar je mnogokrat prezrto. Vsakdanje življenje je tisto, ki nas uči.

Nikogar ne bom nagovarjala, koga volite v nedeljo, saj je to pravica vsakega posameznika. Želim si le, da volimo prav, kar pomeni, da volimo tako, da bo zadoščeno pravici, da bo v prihodnosti v kraju razvoj (gospodarski, kulturni, športni, turistični), da bomo drug z drugim strpni in da bomo hodili po poti napredka. Kot bi rekel nekdo:« Z majhnimi koraki, lahko dosežemo velike cilje.«

Pa še to: spodaj priloženi spot najbolj nagovarja populacijo, ki odloča o tem, kakšno kvaliteto bo imelo njihovo življenje jutri. Verjamem, da večini ni vseeno.
Zato pričakujem v nedeljo pravo gnečo na voliščih. Mladi – v vaših rokah je odločilni in pravi glas. Znate razmišljati in ločiti seme od plevela. In na snidenje v nedeljo.

Katica Vezjak