Lutkovna skupina Sovice

četrtek, 20. junija 2013, avtor Mateja Bečan

Da bi v Lovrencu začela delovati samostojna lutkovna skupina, sta bili morda pred letom dni samo ideja in želja posameznic, ki so se že pred leti začele pogovarjati in sanjariti, kako bi lovrenškim otrokom omogočili ogled kvalitetnih lutkovnih predstav. In res, konec leta 2012 je luč ugledala prva lutkovna predstava Mrzla zimska noč, ki smo jo premierno zaigrale za selniške otroke, sledili sta dve ponovitvi v Lovrencu.


Lutkovna predstava Mrzla zimska noč

V novem letu smo začele z mrzličnimi pripravami za registracijo našega kulturnega društva in »rodile« so se Sovice; po formalni izobrazbi vse pedagoške stroke, sicer pa tako ali drugače različne in posebne. Vsaka lutkarica je svet zase, zato vsaka doprinese sveže zamisli, talente in prevzame določeno odgovornost. Trenutno nas je pet: naša predsednica in prva gonilna sila Nataša Brezovnik, ki jo je k ustanovitvi dodatno motivirala Natalija Kraner, takoj sta se pridružili še sestri Barbara in Alenka Kasjak ter nazadnje Mateja Bečan, ki je že pred 10 leti vztrajno težila k ustanovitvi lutkovne skupine.

Pretekli tedni so bili pestri in ustvarjalni: otrokom smo predstavili našo drugo lutkovno predstavo Brez tebe, ki si jo je ogledalo 250 otrok iz sosednjih občin, za konec šolskega leta pa smo igrico ponovile za lovrenške otroke. Lutkovna igrica Brez tebe nosi posebno sporočilo za vsakega izmed nas: da smo kljub različnosti tako zelo dragoceni in potrebni drug drugemu.


Lutkovna predstava Brez tebe

Kujemo že načrte za delavnice v času Jezernikovih dni, ponovile bomo tudi najnovejšo predstavo, za naslednje leto pa načrtujemo še veliko novih lutkovnih iger, ki jih bomo vključile v lutkovni abonma za otroke.

Postanite tudi vi prijatelji lutk!

 

Kontakt

Lutkovna skupina Sovice
predsednica: Nataša Brezovnik
Facebook stran