Društvo za gibanje in zdravo življenje HABIBAH

torek, 25. junija 2013, avtor Mateja Glavica, foto Jože Javornik

Naši začetki segajo v leto 2010, ko smo se enkrat tedensko na vajah orientalskega plesa začele srečevati dekleta oziroma ženske različnih starosti. Tiste najbolj vztrajne smo se v lanskem letu odločile, da ustanovimo tudi svoje društvo, to je Društvo za gibanje in zdravo življenje HABIBAH, saj bomo le tako dopolnjevale in širile skupen hobi – orientalski ples. 
Orientalski ples duhovno povezuje glavo in telo, razum in podzavest. Poudarja nežnost, čutnost, milino in lepoto ženskega telesa. Plesalki omogoča popolno dojemanje same sebe, svojega telesa in duše.
V društvo nas je trenutno včlanjenih 9 članic (Barbara Ahej, Nataša Auer, Bojana Drpić, Mateja Glavica, Klavdija Gričnik, Milena Janić, Neli Podlesnik in Mojca Vaupotič). Naša učiteljica in umetniška koreografinja je Ljiljana Žnidarič.


Naš prvi samostojni nastop (Modra dvorana v Vuzenici, 2011)


Do sedaj smo se udeležile že kar nekaj prireditev v drugih krajih kot gostje (Vuzenica, Ruše, Slovenska Bistrica, Selnica ob Dravi ter Maribor). Na odru med plesom neizmerno uživamo in se vsakega novega nastopa iskreno veselimo, pri čemer vedno upoštevamo tri pravila:
1. pravilo: Če se smehljam, potem že plešem prav!
2. pravilo: Vsak trenutek je pravi trenutek za solo!
3. pravilo: Če ves čas druge plešejo drugače, kot jaz, je velika verjetnost, da se one motijo!


Potovanje morskih deklic (Slomškov dom, Slovenska Bistrica, 2012)

Ime Habibah v slovenščini označuje ljubljeno osebo in vsaka izmed nas, plesalk, je posebna, obdarjena s svojim talentom. Naši talenti se kakor biseri, eden za drugim, nizajo v čudovito ogrlico, imenovano plesno-pripovedni projekt v okviru Jezernikovih dni.


Plesno-pripovedna predstava Med valovi saharskega peska
(Kulturni dom Jožeta Petruna, Lovrenc na Pohorju, 2011)

Tako smo že dve leti zapored same organizirale in pripravile dve odmevni ter dobro obiskani plesni predstavi. Leta 2011 smo se premierno predstavile s plesnim projektom 1001 noč, v lanskem letu pa smo v okviru Jezernikovih dni nastopile z novo predstavo Med valovi saharskega peska, ki pa smo jo v letošnjem januarju še enkrat ponovile.
23. 8. 2013 bomo predstavile novo plesno-pripovedno predstavo z naslovom Skrivnosti orientalske tržnice, kamor bomo tudi letos vključile našega posebnega gosta, g. Petra Sgerma. Vsako leto nam pri izvedbi našega projekta pomagata tudi g. Mirko Žvikart in g. Andrej Čokl.


Naš sultan Peter

Habibe, kot si rade rečemo same, ne druži le veselje do orientalskega plesa, ampak smo preko tedenskega druženja postale tudi iskrene prijateljice, ki znamo druga drugi zaupati, ne le to, kaj katero skrbi, ampak se znamo srčno veseliti vsakodnevnih radosti življenja.


Veselje v rdečem (Življenje je lepo, Selnica ob Dravi, 2012)

Kontakt

Društvo za gibanje in zdravo življenje HABIBAH
Ob Radoljni 47
2344, Lovrenc na Pohorju

Predsednica društva in umetniška koreografinja:
Ljiljana Žnidarič, 051/346-745

Facebook stran: www.facebook.com/drustvo.habibah